top top top
Hjem
topbar
Forum links F.A.Q. kontakt
  s
Denne side
 
   
plukke Presse
Gæring Flaske

Anskaffelse af flasker

Udstyr

Påfyldning

Lukning af flasker

Hvornår er cideren klar til at blive drukket?

På flaske

Efter æblejuicen har gæret i 2-3 måneder, er den blevet til cider – eller det, som vi i Danmark kalder Æblevin – og tiden er nu kommet, hvor den skal på flaske.

Anskaffelse af flasker
Det første, man finder ud af, når man skal have sin cider på flaske, er, at man ikke har nok flasker, så start tidligt med at indsamle flasker eller find hurtigt en leverandør. Nb. Vær opmærksom på, at supermarkeder ikke længere har tilladelse til at sælge deres tomme flasker til private forbrugere.

Udstyr
Udover flasker skal du bruge en hævert, kapsler og en kapsel påsætter. Alt dette kan du finde under Forhandlere og Links

Påfyldning
Uanset hvorfra du har dine tomme flasker, bør du rengøre dem

flaske i kasse påfyldes med hævert

her fyldes en flaske med Cider vha. en hævert

omhyggeligt og rense dem med kogende vand, og evt. svovl pulver, inden du hælder cideren på flasken.
Det er temmelig ligetil at fylde flaskerne: Du skal bruge din hævert, og hvis du vil have brus på din cider, så husk også at tilsætte sukker i en eller anden form – en mulighed er såkaldte "sukker bolcher", som er nemme at dosere: 1 bolche til en 33 cl. flaske. En yderligere fordel herved er, at risikoen for at få cider ud over hele kældergulvet reduceres betydeligt.

Lukning af flasker

kapsel påsætter

En kapsel påsætter

Når du skal sætte låg på din flaske, har du flere valgmuligheder – og i den forbindelse kan det være en god idé at undersøge, hvilken type tom flaske, du har fået fat i (om det er til kapsler, skruelåg eller champagnepropper). Personligt vil jeg anbefale brugen af kapsler og en kapsel påsætter, da den er nem at bruge og relativ billig at købe.

 

Hvornår er cideren klar til at blive drukket?
Hvis du har tilsat sukker kan du efter 3-4 uger åbne en flaske cider med brus. Husk dog på at Alkohol procenten vil stige med ca. 1 % på grund af den tilsatte sukker. Nu er det tid til at nyde din hjemme brygget Cider, den nydes bedst afkølet.

 
bund